Archiv für Dezember 2009

NOG TWEE NACHTJES SLAPEN

Sonntag, 27. Dezember 2009

engelforum1 een engeltje en mijn droppi zullen over mij waken.

Sonntag, 27. Dezember 2009

voorstoel8

Wetende dat ik een maagband liet plaatsen heb ik mijn gewicht helemaal los gelaten, NIET MEER NAAR DE WEIGHT WATCHERS, op vakantie naar frankrijk, nergens meer op gelet, beter gezegd, geleefd als GOD in frankrijk.067dc4110

En natuurlijk heeeeeel veeeeel gegeten met als excus straks kan dat alles nooit meer want een maagband blijft een leven lang bij je.
Met als gevolg weer kilo`s erbij.
Foto hierboven is genomen 1 week voor mijn operatie echt nog nooit zo zwaar geweest.

Zo ziet een maagband eruit.

Sonntag, 27. Dezember 2009

foto-maagband

Een maagband wordt om het bovenste deel van de maag geplaatst, waardoor de maag in tweeën gedeeld wordt.

De kleinste bovenste maagzak kan maar een kleine hoeveelheid voedsel bevatten. De rest van de maag ligt onder de band. De twee delen zijn met elkaar verbonden door een kleine opening die door de band wordt gemaakt. Het duurt langer voordat het voedsel uit de bovenste maagzak loopt, waardoor men langer een voller gevoel heeft.

Éen van de grote voordelen van de maagband is dat de bandopening verstelbaar is, waardoor de diameter gevarieerd kan worden. Het binnenoppervlak van de band bevat een ballon die door een slangetje verbonden is met een reservoir dat tijdens de operatie onder de huid in de buik wordt geplaatst. Na de operatie kan de chirurg de bandopening groter of kleiner maken door met een fijne naald door de huid heen in het reservoir te prikken en vloeistof toe te voegen of af te zuigen om de ballon te vullen of te legen. Op deze manier kan de opening worden gevarieerd.

Ik zal me even voorstellen.

Sonntag, 27. Dezember 2009

ikkespiegel-verkleind

Mijn naam is Gilda.
Eigenlijk voor en achter naam WEIGHT WATCHERS.
Heb begin 2009 besloten voor een maagband, omdat ik door de jaren dieten iedere keer zwaarder werd (jojo) effect.
Met een lengte van 187 en een gewicht van 140 kilo ben ik maar eens naar mijn huisarts gegaan.
Met een verwijskaart van de huisarts op zak ging ik naar huis, helemaal verbaasd dat dit zo gemakkelijk ging ( is het dan zo erg dacht ik? ).
Toen begon mijn reis naar mijn oude ik, en niet zonder hindernissen, eerst mijn dochter, ik kreeg echt de wind van voren en achter van haar,(ze was natuurlijk bang dat me iets zou overkomen, want haar vader leefd niet meer en ze heeft alleen nog maar mij). Eigenlijk doe ik het net om langer te leven, want als ik maar dikker en dikker word zal mijn levens kwaliteit en mijn leeftijd in jaren alleen maar dalen. Haar beeld van mij ( groot en zeer imposant )dat ik helemaal zou veranderen, daar kon ze niet zo goed mee omgaan.
Mijn man zijn argument kunnen we niet meer uit eten, BA BA. De verzekering deed moeilijk vanwege het kiezen van een arts in het buitenland.
Alles zat tegen, maar ik ging door en toen wist ik het zeker ik koos voor mijzelf en voor mijn gezondheid.
Ben naar DR CLaesens geweest in maaseik en heb op 15 juli de eerste vooronderzoeken doorlopen.
Met een BMI van 41 (morbide overgewicht) was de vezekering opeens wel gewillig om te betalen.
Bij de dieetiste 2 afspraken gehad en vorige week naar psygologe en deze zei tot na de operatie.
Volgende week een afspraak bij de doktor, voor een gesprek en om de datum voor mijn operatie vast te leggen. Op 1 december begin ik met de wekelijkse groepsessies (4x) voor de operatie, in deze sessies word je nog eens helemaal voorbereid, op hoe je moet leven na de operatie met je maagband.
En na de operatie hebben we nog 4 groepsessies (om de 3 maanden) waar onderling vragen en ervaringen worden behandeld. Onze groep bestaat uit 7 vrouwen en een man.

De datum is er !

Dienstag, 15. Dezember 2009

weegschaal
Op 30 December gaat het gebeuren,
ik krijg mijn maagband.

i162302226_46730_www-animaatjes-nl