Congres maagverkleining 2012.

Ik ben uitgenodigd om spreker te zijn, op het minicongres op 13 en op 20 oktober 2012
om over mijn eigen ervaringen te praten (negatief en positief)!

Het officiële programma krijg ik nog doorgestuurd , maar ze zullen starten om 9:30 uur
en mijn voordracht is gepland om 11.30 uur op allebeide data`s .

Hier alvast een stukje door mij geschreven nu 2,5 jaar na plaatsing.

Heb begin 2009 besloten voor een maagband,

omdat ik door de jaren diëten iedere jaar steeds zwaarder werd (jojo) effect.
Met een lengte van 187 en een gewicht van 140 kilo ben ik maar eens naar mijn huisarts gegaan.
Met een verwijskaart van de huisarts op zak ging ik naar huis,
helemaal verbaasd dat dit zo gemakkelijk ging ( is het dan zo erg met me dacht ik?).
Toen begon mijn reis terug naar mijn oude ik, en niet zonder hindernissen,
eerst heftige confrontaties mijn dochter, toen met mijn vriend en de verzekering deed ook al moeilijk,
vanwege het kiezen van een arts in het buitenland.
Alles zat tegen, maar ik ging door en toen wist ik het zeker,
ik koos voor mijzelf en voor mijn gezondheid.

Hoe houd ik het nog steeds vol?

Ik weet dat ik heeeeeel goed moet opletten op het gevoel, wanneer ik vol zit en natuurlijk rustig en niet te snel moet gaan eten. Probeer me altijd te houden, aan de door de arts voorgeschreven levenswijze, hoe je moet leven met een maagband.
Ik eet om mijn metabolisme in takt te houden, altijd op dezelfde tijdstippen.
Probeer het eetgedrag zo gezond als mogelijk te houden, met veel groenten en sla, die bewuste keuzes maken, dat wist ik wel na jaren jojo diëten volgen. Mijn ontbijt en mijn lunch bordje (zeer klein) serveer ik op een groot onderbord (geleerd op een afval cursus, want zo lijkt het meer). Ook zorg ik dat ik veel gezonde groenten eet, want een ding weet ik wel van vorige crash-diëten, door het te weinig eten, kan je lichaam ook niks verbranden, net als een locomotief zonder hout, die komt ook geen meter vooruit (oké, bij ons dan achteruit hi hi).

Ook ik heb terugvallen, als men dat zo zou kunnen noemen!!

Ik zit wel eens lekker in mijn eentje tv te kijken, maagje lekker VOL en op eens uit het niets, ZIN IN IETS SLECHTS EN VEEEEEEEEEEL!
Ik weet direct wat het is, mijn stiekeme maar ook Psychische honger!!!!!
Als een verslaafde sluipend naar de kast : 2 rijstwafels, dan naar de ijskast : 1/2 plakje kaas 20+, 1 snee rogge brood, 1 wortel en een augurk.
Dit alles in een snel tempo naar binnen werken (vullen)!!!!! Alles blijft hangen en komt weer terug ( lesje geleerd ) neeeeee.
Toch ben ik nu trots op mijzelf, omdat ik toch gezonde dingen pak, voor mijn maagband bestonden mijn eetbuien alleen maar uit: chips, nootjes, bergen frieten met sauzen of heel veel boterhammen met vette kaas en mayonaise erop .
Mijn EET aanval vergezeld met maagband, daar heb ik nu toch mijn rust in gevonden en zie het als mijn aangeboren menselijk zwakheid, waar ik ook vrede mee heb gesloten. Wat ga ik nu doen, als ik er mee moet leven en toch nog iets meer wil afvallen????
De appel valt niet ver van de boom (heet het spreekwoord) en zo was ook, ik heb niet lang hoeven te zoeken, want de oplossing was voor mij binnen hand bereik.
Een lekkere groene appel, een Beetje grof doorslikken, met als resultaat BLIJFT DIRECT HANGEN tot boven aan mijn strotje, met als leuke bijverschijnsel, kan echt niks meer bij en is ook nog gezond.

De verandering naar een sierlijker lichaam.
In mijn hoofdje, nog niet afgeslankt.
Tot mijn verbazing pak ik nog steeds veeeeeel te grote maten uit de kleding rekken in de winkels.
Ik pas nu gemakkelijk in kleding maat 44/46 en dat was 2 jaar geleden nog maat 54/56.
Het voelt nog steeds vreemd om kleding te dragen die je weer strak zit.
Mijn kleding is niet meer heel breed en zwart, ik probeer er wat natuurlijker uit te zien.
Voorheen was ik vaak overdressd , te zwaar opgemaakt, wit gebleekte haren en met heel grote sieraden probeerde ik het dik zijn te camoufleren en af te lijden.
Winkelen is voor mij nu, als vroeger het bezoek aan de frituur !!!!!
Klinkt misschien vreemd, maar het is een andere manier van mijn tegemoetkoming aan mijn vorige favoriete bezigheid/verslaving!!
Heerlijk, ontspannend, gezellig, vullend en er mag altijd nog iets meer erbij
(nu in mijn shop tas).

De partner(S), hoe breng ik hun dat bij?
Toen ik begon mijn reis naar mijn oude ik, dat was niet zonder hindernissen, eerst mijn dochter, ik kreeg echt de wind van voren en achter van haar,(ze was natuurlijk bang dat me iets zou overkomen, want haar vader leeft niet meer en ze heeft alleen nog maar mij). Eigenlijk heb ik hiervoor gekozen om net langer te leven, want als ik maar dikker en dikker word zal mijn levens kwaliteit en mijn leeftijd in jaren alleen maar dalen. Mijn man zijn argument kunnen we niet meer uit eten, BA BA. Hij weet nu wel beter, er is nu meer als alleen maar eten!!!

Ook bij ons waren er problemen.

Vooral mijn dochter was er tegen, haar beeld van mij ( groot en zeer imposant) dat ik helemaal zou veranderen, daar kon ze niet zo goed mee omgaan. Ze had destijds ook dezelve verandering meegemaakt bij een vriendin die een maagband bij dr Cleassens had laten plaatsen. Voor mijn operatie zij ze nogal heftig: ALS JE MAAR WEET, IK LAAT JE NOOIT SLANKER WORDEN ALS MIJ. Ik draag nu 2 jaar later, samen met mijn dochter, de zelfde kleding maat.
Dit was voor mij mijn eerste doelstelling wat ik wilde bereiken, want mijn dochter is ook 1 meter 90 groot en ik vind haar een prachtige vrouw om te zien.
Nu kan ik ook met een plagende BIG SMILE tegen haar zeggen, begin maar met afvallen, want mijn einddoel is toch onder de 100 kilo te eindigen. Mijn vriend, daar heb ik eigenlijk weinig steun van gehad in moeilijke tijden, wat ook begrijpelijk is, zijn grootste passie is eten, echt overal en met alles verbind hij eten tot echt vervelends toe vaak. Dat de maagband eigenlijk mijn Buddy zou gaan worden die me steunt door moeilijke dagen heen , en mijn extreme honger zou gaan wegnemen, en natuurlijk rust zou brengen in mijn eetgedrag, is boven al mijn verwachtingen uitgekomen.